Velkommen til Amager Privatskoles SFO

Hvert forår starter de kommende 0. klasser i SFO’en som forårsbørn. Her vil mange ting være nye og anderledes for jeres barn og jer i forhold til de kendte rammer i børnehaven. Der kan let opstå usikkerhed og misforståelser, når man ikke kender stedet eller hinanden. Vi håber derfor, at denne side vil hjælpe alle til en lettere start.

Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med jer med udgangspunkt i jeres barn.

Bliver I eller er I i tvivl om noget, kan I altid spørge os. Vi håber, at I bliver glade for vores SFO.

SFO’ens telefonnummer: 53 70 02 37

Amager Privatskoles SFO’s værdigrundlag:

 • Tryghed & læring
 • Dannelse
 • Fællesskab

Ud fra dette værdigrundlag arbejder vi med en profil, som har fokus på:

Udeliv

Udelivet tilbyder børnene motoriske udfordringer, styrkelse af deres fysik og en større forståelse for grundlæggende sammenhænge i naturen og lokalområdet. Vi ønsker, at børnene udvikler miljøbevidsthed. Vi vil pirre børnenes nysgerrighed til at eksperimentere i deres udendørs omgivelser. Vi ønsker, at de lærer at bruge deres sanser. Vi passer selv vores blomsterkummer, som børnene får ansvar for.

De voksnes rolle i udelivet er at være inspiratorer og igangsættere for børnenes aktiviteter, spil og leg. I salen og på boldbanen spiller børnene forskellige boldspil, og i skolegården kan de cykle og sjippe. De må færdes frit over hele skolens område.

En gang om ugen tager vi på tur med en gruppe børn. Det kan være små ture i lokalområdet eller en større tur ud i det blå.

Bevægelse

Vi ønsker at fremme børnenes sunde vaner og sikre dem de bedst mulige trivselsforhold. Vi ønsker at have et dagligt og alsidigt tilbud om fysisk aktivitet og bevægelse. Vi vil have fokus på både den grov- og finmotoriske udvikling. Børnene skal udvikle en kropsbevidsthed, som gør dem stærkere i deres fysiske udfoldelser. Vi ønsker børn, der selv tager initiativ og får naturlig lyst til og glæde ved bevægelse. Vi aktiverer blandt andet børnene gennem talrige boldspil, som interesserer mange. Der er turneringer internt. Derudover gør vi en stor indsats for de børn, som ikke er fascineret af en bold. Det er ofte disse børn, som ikke får rørt sig nok, hvis der ikke er noget alternativ til boldspillet.

De voksne igangsætter lege og opfordrer til leg, spil og aktivitet. De voksne er også i bevægelse. Vi er opmærksomme på børnenes forskellige behov og alsidige talenter, når det gælder fysisk aktivitet. Vi inddrager børnene i forslag og ideer til aktiviteter, temaer og projektuger

Kreativitet

Kreativiteten, fantasien og sanserne kommer på spil hos os. I dagligdagen har vi store samt små projekter, hvor børnene får brugt og styrket både deres fin- og grovmotorik.

Vi fordyber os i den kreative verden, hvor det kun er fantasien der sætter grænser. Farver, glimmer, pailletter, maling, stof, perler og garn bliver til personlige gaver eller til at udsmykke vores SFO med. Processen styrker selvværdet hos børnene. Børnene kan selv være idemagere og fremstille rekvisitter til nye lege og spil.

Der opstartes nye projekter hver måned, så der er noget for enhver smag – store som små samt piger og drenge. Projekterne følger også årstiderne. For eksempel kan man i julemånederne fremstille julepynt og julegaver i krea-rummet og påskeudklip og karsedyrkning i påskemånederne. I sommerperioden rykker vi krea-rummet med udenfor. Det kan foregå i gården eller andre steder i lokalområdet.

Vi arbejder derfor ud fra følgende profil og værdigrundlag:

 • et trygt og anerkendende fritidstilbud
 • et forpligtende fællesskab
 • trivsel og social læring
 • glæden ved at tilegne sig nye kundskaber og færdigheder
 • et godt og tæt samarbejde mellem SFO, skole og hjem omkring det enkelte barn
 • at vores miljø ude og inde indbyder til børns egen frie leg og fantasi, samt giver børnene lyst til at opleve, eksperimentere, skabe og blive udfordret
 • at børnenes sociale relationer, indbyrdes venskaber og samværet mellem børn og voksne

 

Amager Privatskoles SFO består af et hus:

Viceskoleleder og Leder af SFO: Lotte Hjelm Østergaard

Pædagoger og pædagogiske medarbejdere i huset er: Patrick, Pia, Bianca, Mikkel og Lizette
Disse tilbringer til dagligt timer sammen med børnene.

 

Praktiske oplysninger:

SFO’ens telefonnummer: 53 70 02 37

Lotte, ledelse: 52 10 63 25
E-mail: LH@amagerprivatskole.dk

Hanne, kontoret: 32 51 55 14
E-mail HJ@amagerprivatskole.dk

 

Åbningstid:

Alle hverdage er der åbent klokken 07:00 – 08:00 og klokken 13:00 – 17:00

I ferierne har vi åbent klokken 07:00 – 17:00

Kom og gå:

På SFO’en har vi et kom-og-gå-system, som børnene selv skal tjekke sig ind og ud af. I skal huske at give besked, hvis jeres barn er syg eller holder fri fra SFO’en.

Inden børnene går hjem om eftermiddagen, skal de huske at sige farvel til dagens flyver og tjekke sig ud.

Faste lukkedage:

 • Sommerferien uge 29 og 30
 • De tre dage op til påskeferien
 • Mellem jul og nytår
 • Fredag efter Kristi Himmelfartsdag
 • Grundlovsdag